У Київському зоопарку розповіли, чому українці так рідко бачать чорних лелек

Як розповів завідувач відділом птахів київського зоопарку Віталій Лясківскій, головною відмінністю чорних лелек від їх білих побратимів є їх уникання спілкування з людиною, любов до усамітнення та особливість в місцях проживання.

“Чорний лелека займає лісові масиви досить далеко від населених пунктів. Він (чорній лелека — ред.) є досить боязливим. Через те, що зони лісової місцевості постійно зменшуються, це зменшує місця популяції цих птахів”, — розповів Віталій.

Чорний лелека поширений майже по всій території Євразії у лісовій та лісостеповій зоні. У горах гніздиться до висоти 2200 м над рівнем моря. Лелека чорний гніздиться також у Південній Африці. На відміну від білого лелеки, намагається уникати людей, тому представників цього виду рідко можна побачити. В Україні поширений переважно на Поліссі та в Карпатському регіоні.

До того ж завідувач відділенням птахів додав, що якщо випадково хтось наткнеться на гніздо чорного лелеки та проявить інтерес до нього, то сім’я лелек може залишити гніздо навіть з маленькими пташенятами, прирікаючи їх на загибель.

Підписка на новини

Щоденні новини Time-UA.com на Вашу поштову скриньку. Отримуйте на свій E-mail останні новини за добу!